Έχουμε όλοι δει την επίδραση των “καλύτερων πρακτικών” στον ψηφιακό σχεδιασμό, ειδικά στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Αλλά μήπως υπάρχει κάτι περισσότερο που πρέπει να λάβουμε υπόψη όταν σχεδιάζουμε για ηλεκτρονικά καταστήματα; Μήπως χάνουμε μια ευκαιρία καθώς ομογενοποιούνται όλο και περισσότερο; Οι επωνυμίες ξοδεύουν τεράστια ποσά χρόνου και χρήματος για να ξεχωρίσουν και να δημιουργήσουν συναισθηματική ανταπόκριση, αλλά αυτό φαίνεται να λείπει από τα ηλεκτρονικά τους καταστήματα.

Αυτό το ενημερωτικό δελτίο εστιάζει στα αποτελέσματα πρωτογενούς έρευνας που χρησιμοποιεί Τεχνητή Νοημοσύνη για να μετρήσει τη συναισθηματική ανταπόκριση των χρηστών στις πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου. Η έρευνα εξετάζει την ιδέα ότι οι τρέχουσες “καλύτερες πρακτικές” στο ηλεκτρονικό εμπόριο αγνοούν την πιθανή αξία που μπορούν να προσθέσουν οι τεχνικές συναισθηματικού σχεδιασμού στην εμπειρία αγοράς των πελατών και στην πιθανότητα αγοράς.

Τα ηλεκτρονικά καταστήματα ομογενοποιούνται με τρόπο που προσφέρει ελάχιστη διαφοροποίηση της επωνυμίας ή συναισθηματική σύνδεση με τα προϊόντα.

Η έρευνα δείχνει αυξημένη εμπλοκή των χρηστών όταν χρησιμοποιούνται εργαλεία όπως κινήσεις κινουμένων σχεδίων, μικρές αλληλεπιδράσεις κατά το πάτημα του ποντικιού, διαφορετικές καταστάσεις των στοιχείων κατά την επαφή του ποντικιού και προσεγμένο σχεδιασμό περιεχομένου.

Με αλλαγές στην προσέγγιση της αρχιτεκτονικής των ιστοσελίδων, ο εμπλουτισμός της εμπειρίας δεν χρειάζεται πλέον να επηρεάζει την ταχύτητα φόρτωσης.

Ανακαλύψτε πώς να εφαρμόσετε καλύτερα αυτά τα ευρήματα στην πλατφόρμα σας για να αυξήσετε τις πωλήσεις σας.